The 2-Minute Rule for παθησεις σπονδυλικης στηλης

Οι παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

Η σπονδυλική στένωση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο χαμηλά στην πλάτη, καθώς και πόνο στα πόδια.

Σύνδρομα υπέρχρησης (τενοντοπάθεια, επικονδυλίτιδα κ.τ.λ.) -

Αντιμετώπιση αθλητικών, ορθοπεδικών, νευρολογικών και ρευματολογικών παθήσεων. -

Ο πόνος στα κάτω άκρα ή/και στους γλουτούς κατά την βάδιση ονομάζεται «νευρογενής διαλείπουσα χωλότητα» και είναι χαρακτηριστικό της στένωσης.

Η προβολή προς τα έξω (διόγκωση) οφείλεται στην αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση που υπάρχει, αλλά και της καθημερινής δραστηριότητας του σώματος που προκαλείται από: αναπνοή, βήχα, άρση βάρους αλλά και οποιαδήποτε άλλο φαινόμενο που συμμετέχουν οι κοιλιακοί μυς.

Γενικά για την σπονδυλική στένωση Η σπονδυλική στένωση είναι μια πολύ συχνή πάθηση της σπονδυλικής στήλης, η συχνότητα εμφάνισης της […]

Είναι σωστή η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης για όλους τους ασθενείς;

Εν συνεχεία, βάζουμε δύναμη στα πόδια και στα χέρια και σηκώνουμε τον κορμό μας, σχηματίζοντας μια "γέφυρα" με το σώμα μας.

Γενικά οι ασθενείς που παρουσιάζουν σπονδυλική στένωση, βιώνουν αύξηση των συμπτωμάτων κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων οι οποίες τείνουν να ευθιαζουν ή να εκτείνουν την σπονδυλική στήλη. Τα συμπτώματα αυξάνονται επίσης κατά την άρση βάρους, την πολύωρη ορθοστασία και το περπάτημα.

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν κάποιου βαθμου σπονδυλική στένωση αλλά μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Όταν ο ασθενής γίνεται συμπτωματικός, τα συμπτώματα συχνά αρχίζουν σταδιακά και επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Πολλές φορές τα ασυνήθιστα συμπτώματα των ποδιών είναι μια ένδειξη για την παρουσία της σπονδυλικής στένωσης.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδικών χειρισμών (ανατάξεων) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Χειροπράκτης, ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση του ασθενούς και το είδος του προβλήματος. Όλες όμως στοχεύουν στη διόρθωση των μηχανικών προβλημάτων και get more info την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και γενικά του μυοσκελετικού συστήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *